Mener kuttforslaget for borteboere er distriktsfiendtlig
Elever kan få mindre stipend om regjeringen får flertall for forslaget i statsbudsjettet for 2018, ifølge Senterpartiet. (Illustrasjonsfoto)

Mener kuttforslaget for borteboere er distriktsfiendtlig

Senterpartiet mener en del elever allerede har en krevende hverdag.
Statsbudsjettet 2018
Raymond Elde
Publisert : 03.11.2017 01:41

I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett ønsker regjeringen å øke grensen for å motta borteboerstipend fra 40 til 60 km. 

Senterpartiet mener forslaget vil ramme omtrent 1 000 elever som har lang vei til sin nærmeste videregående skole, og enda flere som ønsker å gå på en studielinje som ligger et stykke unna hjemmet.

--Elever som må bo borte har allerede en krevende hverdag. Det vil gå ut over utdannelsen om vi kutter i stipendet slik at elevene må ha jobb i tillegg for å kunne finansiere hybelen, sier Marit Knutsdatter Strand, utdanningspolitisk talsperson i Senterpartiet, i en pressemelding. 

Senterpartiets stortingsrepresentant viser til at den støtten studentene allerede får knapt strekker til. Hun er og bekymret for at dette kan øke frafallet om dette resulterer i at elevene velger andre studielinjer eller skoler enn de egentlig ønsker å gå på.


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS