Kan bli dyrt å kjøre med sommerdekk nå
På grunn av dekkene har det vært mange trafikkuhell, ifølge politiet. (Foto: Tryg Forsikring)

Kan bli dyrt å kjøre med sommerdekk nå

Det kan bli alt fra bøter til beslaglagt førerkort for førere som ikke har skiftet til vinterdekk.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 27.10.2017 11:00

Vinteren er over oss, og nå haster det for dem som ikke har skiftet til vinterdekk. 

--Det har vært veldig mange trafikkuhell. Det er på grunn av mye snøfall og så har noen da dessverre sommerdekk. Vi får håpe folk er fornuftige og lar bilen stå om de ennå ikke har byttet til vinterdekk, sier Tor Eirik Midthaug, operasjonsleder i politiet, til NTB.

Det er ikke påbudt med hverken piggdekk eller vinterdekk i Norge, men du må ha dekk som er tilpasset føret du kjører på. Hvis ikke vil det kunne karakteriseres som grov uaktsomhet.

--Dersom du skulle havne i en trafikkulykke og ikke har skodd deg etter forholdene, kan du i tillegg til straff fra politiet risikere at forsikringsselskapet ikke utbetaler noe erstatning til deg. Det kan bli dyrt å kjøre med sommerdekk nå, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Fra politiets side risikerer du alt fra noen tusener i bot til å få førerkortet beslaglagt.

--I de mest graverende tilfellene er påtalemyndigheten strenge med bilister som opptrer uaktsomt i trafikken. Konsekvensene ved en trafikkulykke kan bli omfattende. Det kan bety personskader, og i verste fall liv som går tapt dersom en kjører med dekk som ikke er tilpasset forholdene, sier Brandeggen som poengterer at de aller fleste bilister likevel skor seg etter forholdene og skifter til vinterdekk i tide.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS