Rekord-økning for fiberbredbånd i privatmarkedet
Selv om innbyggere i Nordkapp-regionen mangler fiberbredbånd, har det vært rekord-utbygging i Norge. (Illustrasjonsfoto)

Rekord-økning for fiberbredbånd i privatmarkedet

Ferske tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).
Riks
Raymond Elde
Publisert : 28.10.2017 15:45

Ved utgangen av første halvår 2017 var 818 000 privatabonnement for fast bredbånd basert på fiber, en økning på drøyt 18 prosent siden utgangen av første halvår 2016.

Denne uken la Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) fram statistikk for første halvår 2017. Tallene viser den største økningen som er registrert i løpet av ett år for fiberbredbånd i privatmarkedet.

--Det er gledelig å se at utrulling av fiber i Norge fortsetter i høyt tempo. Stadig flere får tilgang til høyhastighetsbredbånd og det er kraftig vekst i databruk over mobilnettene. Regjeringen vil fortsette arbeidet med å legge til rette for at enda flere, i både by og distrikt, får gode bredbåndstilbud, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, ifølge Regjeringen.no. 

I Nordkapp-regionen mangler Repvåg, hele østsiden av Porsanger pluss strekningen fra Børselv til Hopseide fibernett. 

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet innhenter tall for abonnement, trafikk og omsetning fra alle tilbydere av elektroniske kommunikasjonstjenester i Norge.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS