Jenter mer plaget av skolestress enn gutter
Jenter er mer utsatt for utsatt for psykiske plager og stress knyttet til skolearbeid enn gutter. (Illustrasjonsfoto)

Jenter mer plaget av skolestress enn gutter

Rapport om stress i skolen utarbeidet av Kunnskapssenter for utdanning.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 30.10.2017 01:19

Jenter er mer bekymret, har flere psykiske plager og blir lettere utbrent av skolearbeid enn gutter, viser en ny rapport.

--Vi må unngå at det utvikler seg en stresskultur på enkelte skoler, sier kunnskapsminister Henrik Asheim (H), ifølge Regjeringen.no. 

Kunnskapssenter for utdanning (KSU) har på oppdrag for Kunnskapsdepartementet laget en rapport om årsakene til skolestress. Rapporten er en kunnskapsoppsummering basert på 33 vitenskapelige studier gjennomført i 28 land.

Stress i skolen skyldes ifølge rapporten en ubalanse mellom krav og forventninger på den ene siden – og støtte og ressurser på den andre siden. Det handler både om forventninger elevene har til seg selv og forventninger fra skolen, lærerne, foreldrene og samfunnet hvor de skal få en jobb og lykkes.

Av de 33 studiene forskerne har gjennomgått har hele 22 undersøkt kjønnsforskjeller i opplevelsen av skolestress. Resultatene viser at jenter er langt mer utsatt for psykiske plager og stress knyttet til skolearbeid enn gutter. Flere av studiene finner at 15 år gamle jenter er de som opplever mest skolepress.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS