Nå kommer de frekke dekktyvene
Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring. (Foto: Frende Forsikring)

Nå kommer de frekke dekktyvene

Frende Forsikring advarer mot tyver.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 28.10.2017 03:45

Mange skifter i disse dager til vinterdekk, men det er også en tid hvor dekktyver skor seg.

--Dette er et helt reelt problem. Dekkene ligger vanligvis skjult i en kjeller, bod eller garasje, men når det nærmer seg hjulskift finner man dem frem fra dvalen. Mange legger dem da utenfor garasjen, ved huset eller liknende uten å tenke seg om. Da er de mye mer utsatt for tyveri, sier Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring, i en pressemelding.

Ta dekksjekken

Når vinterdekkene nå hentes frem fra dvalen er det lurt å ta en dekksjekk før du setter dem på.

•       Sjekk mønsterdybden. Minimumskravet er 3 mm, men vi anbefaler minst 4-5 mm.

•       Husk at dekk er ferskvare. Selv om sporene er innenfor minimumskravet blir gummien hardere med årene. Vi anbefaler å bytte vinterdekk hvert fjerde år.

•       Når kan du bytte til vinterdekk? I de tre nordligste fylkene våre, Nordland, Troms og Finnmark, er grensen 16. oktober. I resten av landet er det 1. november som gjelder. Men det er viktig å presisere at det er fullt lovlig å sette på piggdekk før dette om føreforholdene tilsier det.

•       Sjekk lufttrykket – også i reservedekket.

•       Sjekk at alt du trenger for å skifte dekk er på plass i bilen. Det er leit å mangle jekken om du punkterer midt på vintervidden.

•       Mange biler i dag har ikke reservedekk. Da kan det være lurt å ha med seg det som populært kalles "reservehjul på boks" eller "dekkfiks", som er en boks med skum man fyller i dekket ved punktering.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS