Samovarteateret tildeles Barents kulturstipend
Bente Andersen fra Samovarteateret (til venstre) mottok stipendet fra utenriksminister Børge Brende under ministermøtet i Arkhangelsk torsdag. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Samovarteateret tildeles Barents kulturstipend

Mottok den første prisen, under ministermøtet i Arkhangelsk.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 20.10.2017 16:00

Samovarteateret er den første mottakeren av Barentsstipendet for kultursamarbeid, som ble delt ut på ministermøtet i Arkhangelsk 19.oktober.

--Samovarteateret har gjennom mange år gjort en betydningsfull innsats innenfor teatervirksomhet i Norge og Russland, sier assisterende kultur- og miljøsjef i Finnmark fylkeskommune Stine Qvigstad Jenvin i en pressemelding. 

--Deres bruk av ulike språk som verktøy for å kommunisere med publikum og brede nettverk av samarbeidspartnere gjør teateret til en verdig mottaker av det første Barentsstipendet for kultursamarbeid, sier Jenvin.

Det nyopprettede stipendet tildeles av Barents euroarktiske råd, og den norske mottakeren er valgt ut av en arbeidsgruppe, Joint Working Group of Culture, der de tre nordligste fylkeskommunene er representert.  Stipendet skal tildeles profesjonelle kunstnere og kunstneriske organisasjoner i Barentsregionen, og har som mål å anerkjenne grensekryssende kunst- og kulturarbeid av høy kvalitet.

Stipendet vil ha en mottaker fra hvert av landene i Barentregionen. Samovarteateret er den norske mottakeren, mens Mona Mörtlund fra Sverige, Jaakko Heikkilä fra Finland og Foundation to support and develop ethnocultural initiatives fra Russland også er tildelt stipend.

Stipendet er på 10 000 euro, og skal fremme etablering og bruk av felles arenaer og møteplasser for kunstnerisk og kulturell utvikling i Barentsregionen. 


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS