Vinnere i turkonkurransene
Vinnerne av HELT TOPP fra v. Gunn-Elise Hansen, Benjamin Forsberg og Maya Pind Brant.

Vinnere i turkonkurransene

Se hvem som fikk premier etter sesongens trimkonkurranse i regi av Nordkapp og omegn turlag.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 19.10.2017 13:38
Sist oppdatert : 19.10.2017 13:45

Nordkapp og omegn turlag markerte 12. oktober avslutningen av årets sommerlige turaktiviteter. Vinnerne av turkort konkurransene ble trekket, og turlaget sendte samtidig en stor takk til sine veldig gode samarbeidspartnere. 

Som tidligere år har turlaget delt turkort-konkurransen inn i tre grupper basert på alder, og gjør egne trekninger for både HELT TOPP (barnetrinnet) og HELT EKTE (mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående), i tillegg til NORDKAPPTRIMMEN som inkluderer alle aldre.

 - I år har vi solgt 384 kort i tillegg til de som ble delt ut gratis på skolene, og hvor det var 206 som ble levert inn og deltok i trekningen sier Heidi Holmgren, leder i turlaget. 

Nordkapp og omegn turlag har etablert 13 turbokser rundt på Magerøya. Til hver av disse er det merket tursti. Turene har ulik lengde og varierende vanskelighetsgrad som for eksempel nærturene fra Honningsvåg opp på Storfjellet, til Valanhalsen, Falkebergbukta og Kjelvikskaret. På Nordkapphalvøya er det mer krevende turer til Småkjæftan, Hornvika og Knivskjelodden. For en flott utsikt mot Gjesværstappan er det merket tursti opp til Lille Tuva. Flotte kortere turer er merket til Vannfjordhytta, Duksfjorden, Gullgammen, Skipsfjordutsikten og Indre Baklia.  

Turlaget er veldig godt fornøyd med den gleden og entusiasmen jakten på tur-klippene skaper blant innbyggerne i Nordkapp kommune. Gjennom samarbeidet med Boreal Transport, som er turlagets turbuss-sponsor, har blant annet Honningsvåg skole vederlagsfritt kunne dra på 23 skoleturer i løpet av juni og september måned i år. Alle klassetrinnene har fått være med på turer, og totalt er det skapt 1058 elevturer, som hver er en unik turglede, en personlig følelse av mestring og et veldig godt bidrag til god folkehelse blant barn og unge i kommunen. - Vi er veldig glad for dette flotte samarbeidet for bedre folkehelse som turlaget har fått til mellom Boreal Transport, turlaget og skolene i kommunen. I tillegg vil vi takke for godt samarbeid med G-sport Honningsvåg som er vår hjelpende hånd med salg og innsamling av turkortene. Til neste år vil vi prøve å inkludere også barnehagene i denne ordningen. Gode turopplevelser og fysisk utfoldelse i naturen er like viktig for våre aller minste, oppsummerer Holmgren. 

Foruten barnas bidrag i turkonkurransen har den voksne delen av befolkningen også gjort en glimrende innsats i sommer. På de innleverte kortene i NORDKAPPTRIMMEN var snittet at hver hadde gått 10 turer. I tillegg er det kjent at mange har gått turer med kortet gjenglemt hjemme, eller at kortet ikke ble levert inn før trekning og opptelling. - Det blir spennende nu når vi tar opptelling i turbøkene. Det er veldig artig og motiverende for turlaget som tilrettelegger å se den store gleden og entusiasmen folk i alle aldre viser for et aktivt friluftsliv på Magerøya. Det er helt tydelig å naturen er viktig for oss. Vi vil takke alle for vel overstått sommer- tursesong og ønsker velkommen med til neste år også, og så vil vi gratulere vinnerne av årets trekning, avslutter Heidi Holmgren.   

!Vinnerne av HELT EKTE fra v. Vega Tuv Josefsen, Kaja Sannes og Synne Bigseth.


Årets vinnere
HELT TOPP
1. premie (sykkel): Maya Pind Brant
2. premie (fiskestang): Gunn-Elise Hansen
3. premie (gavekort 500,-): Benjamin Forsberg

HELT EKTE
1. premie (gavekort 1500,-): Kaja Sannes
2. premie (gavekort 1000,-): Synne Bigseth
3. premie (gavekort 500,-): Vega Tuv Josefsen

NORDKAPPTRIMMEN
1. premie (gavekort 1500,-): Stein Tore Hansen
2. premie (gavekort 1000,-): Jacob Gusdal
3. premie (gavekort 500,-): Helena Selvig Eliassen
4. premie (0-12 år) (gavekort 500,-): Hrafn Hrafnsson

(Pressemelding fra Nordkapp og omegn turlag) 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS