Verdens første analysefestival for skolesektoren
Liv- Inger Rystrøm, seniorrådgiver på oppvekst og utdanningsavdelinga hos Fylkesmannen i Finnmark. (Foto: Fylkesmannen i Finnmark)

Verdens første analysefestival for skolesektoren

Festival med finnmarkskommuner som deltakere i Alta har startet.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.10.2017 13:27

Tirsdag og onsdag blir Analysefestivalen 2017 arrangert i Alta, verdens første analysefestival for skolesektoren. 

De aller fleste av kommunene, driverne av grunnskolene, deltar på festivalen.  Finnmark kommer dårligst ut på målinger i skolen.  Hva skal vi gjøre for å bli bedre? Det skal skoleeierne finne ut av når byråkrater og skoleledere skal gjøre tallfrustrasjon til glede under verdens første analysefestival for skolesektoren.

--Vi skal leke med tall. Vi skal slåss med tall. Vi skal bli nysgjerrige på egne tall. Vi skal bli inspirert av våre tall, og vi skal forstå tallene. Det sier Liv- Inger Rystrøm, seniorrådgiver på oppvekst og utdanningsavdelinga hos Fylkesmannen i Finnmark, til Radio Nordkapp. 

Økt satsing på skolen i Finnmark er bakgrunnen for prosjektet.  I underkant av 70 personer fra skolesektoren er samlet i Alta for å bryne seg på finnmarkstallene. Arrangementet er lagt opp som en festival med et festivalprogram. 

--Vi vil at skolene skal bli inspirert slik at de kan se på egne tall og sette i gang prosesser når de kommer hjem. De skal finne gode tiltak for at elvene skal få økt utbytte av opplæringen, sier Rystrøm.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS