Ønsker obligatorisk oppmøte hos helsesøster
Steffen Eriksen Haneboe fra Alta, Mina Marie Solheim fra Porsanger, Sharon Fjellvang fra Nordkapp, Lise Stamnes fra Alta, Maiken Rasmussen fra Vadsø og Biret Maièn M. Buljo fra Kautokeino.

Ønsker obligatorisk oppmøte hos helsesøster

Finnmark Unge Høyre mener det er bedre med en samtale for mye enn for lite.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 17.10.2017 09:26
Sist oppdatert : 17.10.2017 09:29

Obligatorisk oppmøte hos helsesøster kan bli en avgjørende faktor for å senke terskelen blant ungdom for å oppsøke psykisk hjelp når de trenger det. Det mener Finnmark Unge Høyre som vedtok resolusjonen på årsmøtet i Alta. 

--Ved å prate med helsesøster en gang i halvåret, vil helsesøster kunne få bedre innsikt i elevens psykiske helse, og dermed fange opp de som har falt utenfor systemet. Dette vil ingen ta skade av, da det er bedre å slå av en prat for mye, enn for lite. Ungdommen er fremtiden, og vi har ingen liv å tape, sier 2. nestleder Mina Marie Solheim i en pressemelding. 

Vedtaket om obligatorisk oppmøte hos helsesøster er et viktig vedtak. 1. Nestleder Andrea Fjellvang sier at fylkeslaget vil spille denne resolusjonen inn til Finnmark Høyre. 

--Selv om man skulle velge å gjøre det obligatorisk å møte opp hos helsesøster 1-2 ganger i året, er det ikke sikkert at eleven vil velge å dele sine tanker. Kun det å hjelpe eleven til å gå over dørstokken til helsesøster, kan likevel være en seier i seg selv. Dersom en elev sliter med noe senere, eller har en dårlig dag, kan det være lettere for eleven å oppsøke helsesøster, fordi han eller hun har vært innom en tur tidligere, og fått muligheten til å bli kjent med helsesøster. Det sier nyvalgt 1. nestleder Andrea Fjellvang fra Nordkapp. 

--Dette er et bra vedtak for å fange opp de elevene som sliter psykisk, slik at vi umiddelbart kan sette i gang tiltak for å hjelpe eleven, sier Fjellvang.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS