Mener tiårs felles forsvarskamp har gitt resultat
Ragnhild Vassvik er fornøyd med økt satsing på Forsvaret i Finnmark. (Foto: Forsvaret i forbindelse med øvelsen Joint Viking)

Mener tiårs felles forsvarskamp har gitt resultat

Fungerende fylkesordfører i Finnmark jubler for forsvarsarbeidsplasser til Porsanger.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 13.10.2017 16:00

Påtroppende fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) er fornøyd med regjeringens forslag om satsing på Garnisonen i Porsanger, GP.  

Fredag la regjeringen fram stortingsproposisjon om landmakten, som legger føringer for langsiktige investeringer i Hæren og Heimevernet.  Her foreslås en kavaleribataljon på Porsangmoen, styrking av Heimevernet i Finnmark, og etablering av en egen felles ledelse for Heimevernet og Hæren.

--Dette er en seier etter lang tids felles innsats. Finnmark fylkeskommune og Porsanger kommune har jobbet sammen i mange år for at Hæren skal tilbake til Finnmark både med jegersoldater, mekaniserte styrker og tilpassede våpensystemer. Dette har vi nå fått igjennom, sier påtroppende fylkesordfører Ragnhild Vassvik i en pressemelding. 

Forsvaret i Finnmark og spesielt Porsanger får et stort løft gjennom den foreslåtte kavaleribataljonen. 

--Det var helt avgjørende at Finnmark ble prioritert i denne omgangen. Den militære satsinga i Finnmark blir viktig for forsvarssatsingen i hele Norge, både strategisk og operativt. Vi vil følge stortingsbehandlinga av denne saken tett, fram mot det endelige vedtaket som kommer senere i høst, avslutter Ragnhild Vassvik. 

Les også: Foreslår kavaleribataljon på Porsangmoen med cirka 400 personer


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS