Foreslår kavaleribataljon på Porsangmoen med cirka 400 personer
Leopard 2A4NO stridsvogner fra Panserbataljonen, under brigadeøvelsen Rein 2, i Setermoen skytefelt i 2016. (Foto: Ole-Sverre Haugli, Forsvaret)

Foreslår kavaleribataljon på Porsangmoen med cirka 400 personer

Stortingsproposisjonen om Landmakten ble presentert av forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 13.10.2017 12:23
Sist oppdatert : 13.10.2017 12:26

Fredag formiddag la regjeringen fram stortingsproposisjonen om Landmakten. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) vil styrke Forsvaret i Finnmark. 

Regjeringen vil øke den landmilitære kapasiteten og tilstedeværelsen i Finnmark. Allerede i langtidsplanen ble det vedtatt å styrke Grensevakten. Nå foreslår regjeringen i tillegg å etablere en fullt oppsatt kavaleribataljon på Porsangmoen.  Det betyr en økning med 160 ansatte. Sammen med vernepliktige blir det cirka 400 personer ved Garnisonen i Porsanger, GP.  

Regjeringen foreslår også å styrke Heimevernet, og å samle Hærens og Heimevernets avdelinger i Finnmark under en felles ledelse for å ivareta enhetlig planlegging og ledelse av landoperasjoner i Finnmark.

Forsvarsministeren fortalte da forslaget ble lagt fram, at Norge skal investere 60 milliarder kroner i nytt materiell og infrastruktur de kommende årene. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS