Kostnadsramme på 3,9 millioner kroner for «nye kinoen»
Kommunestyret har økt rammen til Nordkapp kino- og kultursal. (Arkivfoto)

Kostnadsramme på 3,9 millioner kroner for «nye kinoen»

Prosjektet koster betydelig mer enn da første vedtak ble gjort av kommunestyret.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.10.2017 17:33

Kommunestyret har enstemmig vedtatt at investeringsrammen til Nordkapp kino- og kultursal økes med to millioner kroner sammenlignet med opprinnelig budsjett. 

I 2015 ble det vedtatt at Nordkapp kommune skal ruste opp Nordkapp kino- og kultursal med nytt gulv. Det var mange som mente det var upraktisk å montere tilbake de gamle stolene på det nye gulvet. Dermed vedtok kommunestyret også kjøp av nye stoler. Deretter anbefalte bransjeorganisasjonen Film og Kino at det bør bli bygget amfi slik at alle får god utsikt til scenen. Dermed økte politikerne rammen nok en gang. 

I det siste byggemøtet før ferien ble prosjektet stoppet fordi saken ikke var byggemeldt, og fordi det ikke var prosjektert med ventilasjon. 

Nå har prisen på ventilasjonsanlegget kommet opp i 1,2 millioner kroner. I tillegg har utsettelsen kostet 232 900 kroner. Det opprinnelige lydanlegget er uegnet, så kostnadene øker også på dette området. Samt at det er lagt inn en reserve på åtte prosent. Kostnadsrammen har nå blitt 3,9 millioner kroner. 

--Hadde vi visst at det skulle bli så dyrt da vi startet ville vi ikke sagt ja den gang, men nå er det for sent å snu. Det sa Kjell-Valter Sivertsen, gruppeleder for Arbeiderpartiet, i kommunestyret. 

På spørsmål fra Høyre kunne rådmannen opplyse at kinoen går med underskudd på 300 000 kroner i året. Dette fører til at hver kinobillett er subsidiert med om lag 30 kroner. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS