Livsfarlig latskap
Dette er ikke tilfredsstillende sikt, og kan straffes med bot og i verste fall inndragning av førerkort. (Foto: Frende)

Livsfarlig latskap

Ingen unnskyldning for bilistene. Rutene skal skrapes slik at sikten er god.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 14.10.2017 15:45

Du kan miste førerkortet, om du ikke tar deg tid til å skrape frontruten skikkelig.

Dårlig tid, blåfrosne fingre eller hylende unger er ingen unnskyldning. Er sikten fremover og til sidene er sterkt begrenset vil du bli anmeldt.

--Veitrafikkloven er helt klar. Den som kjører skal ha tilstrekkelig utsyn til alle sider, sier Roger Ytre Hauge som er fagsjef på motor i Frende Forsikring. Det betyr at verken snø, is, dugg eller annet skal hindre eller redusere sikten og trafikksikkerheten.

Bot er den vanligste reaksjonen fra politiet når de stopper biler uten tilstrekkelig sikt. Hvert år skriver UP ut flere hundre bøter for dette. Vanligvis er boten på 2000 kroner, men du risikerer også høyere forelegg, eller å miste førerkortet. 

--Det hjelper ikke å skrape frontruten for is, om du har null sikt fordi det er dugg på innsiden. Jo mindre du ser, jo større er risikoen for å miste førerkortet, sier UP-sjef Runar Karlsen i en pressemelding fra Frende Forsikring. 

--Det spiller ingen rolle om du bare skal en tur i butikken. En bil full av snø og is kan koste deg lappen, og i verste fall kan du utsette andre for livsfare, sier Roger Ytre Hauge i Frende. 


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS