Én av ti har handlet privat innkvartering via nett
Skarsvåg i Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Én av ti har handlet privat innkvartering via nett

Ny undersøkelse viser at én av ti har handlet privat innkvartering via nett.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 09.10.2017 11:00

Én av ti mellom 16 og 79 år har brukt nettsted eller app til å ordne innkvartering fra en annen privatperson det siste året. 

Selskaper som Airbnb og Uber har fått mye oppmerksomhet for påvirkningen de har hatt på markedet for innkvartering og transporttjenester. I undersøkelsen Bruk av IKT i husholdningene ble det i 2017 stilt spørsmål om bruk av nettsted eller apper til å ordne innkvartering og transporttjenester fra andre privatpersoner.

Resultatene viser at elleve prosent av befolkningen mellom 16 og 79 år har brukt slike digitale tjenester til å ordne innkvartering fra en annen privatperson de siste 12 månedene. Ti prosent har brukt nettet til å ordne transporttjenester fra en annen privatperson, ifølge Statistisk sentralbyrå. 

De siste årene har «delingsøkonomi» i økende grad blitt brukt som betegnelse på en rekke nye økonomiske aktiviteter, i første rekke digitale plattformer som på ulike måter formidler kontakt mellom selgere og kjøpere av enkelte typer tjenester og utleie.

Deling i seg selv er ikke et nytt fenomen, ettersom biblioteker, deling av ferieboliger med videre har eksistert lenge. Begrepet delingsøkonomi blir imidlertid brukt om nye former for deling eller formidling som foregår digitalt og har et forretningsmessig formål.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS