Nærmer seg tid for vinterdekk
Arve Olsen, daglig leder i Nordkapp Auto i Honningsvåg, er én av bedriftene som hjelper bileiere med dekkskifte. (Arkivfoto)

Nærmer seg tid for vinterdekk

Fra 16. oktober er det lov å kjøre med piggdekk i Nord-Norge.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 05.10.2017 01:35

Vi går høsten i møte og tiden for tiden for vinterdekk nærmer seg.

Kjører du med piggfrie vinterdekk kan du bytte dekk når du måtte ønske det. Kjører du derimot med piggdekk er det noen datoer å forholde seg til.

Fra 16. oktober er det lov å kjøre med piggdekk i Nordland, Troms og Finnmark. I resten av landet er tilsvarende dato 1. november.

Fører har ansvar for at bilen til enhver tid er sikret tilstrekkelig veggrep. Dette innebærer at dersom føret der det skal kjøres krever bruk av piggdekk, så kan disse legges på før de nevnte datoene.

På glatt føre er det helt klart at du kjører tryggere med vinterdekk enn med sommerdekk, uansett om vinterdekkene har pigger eller ikke. Har bilen din piggfrie vinterdekk kan du bytte når du vil. Krav til mønsterdybde i vinterdekk er minimum 3 millimeter.

--Vi har hatt en usedvanlig varm og solrik september, men nå går vi inn i oktober og om vi vil eller ikke så begynner det å bli kaldere og en risiko for glatte veger, sier Jørn Simonsen, avdelingsdirektør i Trafikant- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen Region nord, i en pressemelding. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS