Brann ved Gairasmoen avfallsanlegg
Mannskap fra Porsanger brannvesen og Avinor jobbet med slukkearbeidet. (Illustrasjonsfoto)

Brann ved Gairasmoen avfallsanlegg

På grunn av brannen har avfallsanlegget stengt for mottak av avfall i dag, onsdag 4. oktober.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 04.10.2017 11:00

Onsdag morgen rykket brannvesenet og politiet ut til Gairasmoen avfallsanlegg i Porsanger. Det var brann ved søppelplassen. 

Onsdag morgen og formiddag jobbet brannvesenet med slokking av brannen på anlegget. Vaktlederen ved 110-sentralen sier til iFinnmark.no, at det går mye vann når det brenner i avfall. Derfor bistår Avinor i slukkearbeidet. 

Mats Bruvoll som er avdelingsleder for husholdningsavfall i Finnmark Miljøtjeneste AS, sier til iFinmark at brannen har oppstått i sorteringsbingen for restavfall.

På anlegget jobber det det til daglig fire, fem personer fra Finnmark Miljøtjeneste. Selskapet er eid av kommuner, og tar imot avfall fra flere kommuner i fylket. 

For det er ikke første gangen det brenner på Gairasmoen avfallsanlegg. I august 2014 hadde søppel selvantent, men brannvesenet fikk fort kontroll. Sommeren etter tok det fyr i lagret avfall på anlegget.

Som følge av brannen er avfallsanlegget stengt for mottak av avfall i dag, både fra private og bedriftskunder, opplyser Mats Bruvoll.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS