Ti vinnerkandidater
Finnmarksløpet mener det per i dag er ti vinnerkandidater til løpet i 2018. (Foto. Finnmarksløpet)

Ti vinnerkandidater

Det kryr av vinnerkandidater etter at om lag 40 personer har meldt seg på FL-1200.
Sport
Raymond Elde
Publisert : 07.10.2017 21:45

Finnmarksløpet har passert den andre merkedatoen i påmeldingsperioden til løpet i 2018. 

Den første er selve datoen da påmeldingen startet som var 15. september. Den andre spennende datoen er etter at 30. september har blitt passert. De aller fleste vil være registret innen 30. september for å få være med i trekning av startnummer. Normalt melder cirka 80 prosent av alle deltakere seg på innen de to første ukene, selv om hovedfristen ikke er før 30. november.

FL-1200 – aldri hatt flere vinnerkandidater
Om lag 40 stykker har så langt meldt seg på FL-1200. Av dem blir ti av kandidatene regnet som vinnerkandidater. På Finnmarkslopet.no er det en vurdering av de ti som blir regnet som mulige vinnere av løpet til vinteren: 

Kristian Walseth er det største hjemmehåpet. Den unge hardhausen fra Mathisdalen blir bedre år for år og var med i teten helt til oppløpssiden i 2017.

Thomas Wærner har noe å hevne etter 2017-løpet. Han er helt klart kapabel til å være aller raskest når 1200 km skal bekjempes med langt hundespann.

Petter Jahnsen vant FL-1000 i år. Da burde det være unødvendig å bruke mer tid på å forklare hvorfor han er vinnerkandidat i 2018.

Arnt Ola Skjerve er like uberegnelig som været der han bor. Noen sesonger er han helt med i toppen, andre ikke. Han har andre og tredjeplass i denne klassen, han mangle…..

Marit Beate Kasin har vært den beste totalt sett i 2016 og 2017. Det har gitt henne status som toppkjører, favorittstempel og ei Saltdalshytte verdt 550 000 kroner.

Ola Brennodden Sunde var raskest av alle i 2017 – på de tre siste etappene. Hadde Ola overvunnet stormen etter Sirbma på første forsøk, kunne han fort ha blitt yngste vinner av åpen klasse siden 
Bjørnar Andersen i 2004.

Petter Karlsson er en av Nordens mest ambisiøse hundekjørere. Han satser hardt på å gå helt til topps. Han vant i 2016, i tillegg vant svensken Femundløpet i 2017 og var gira på å vise verden at han kunne vinne igjen i 2017 uansett vær. Det greide han ikke.

Birgitte Næss er regjerende norgesmester i åpen klasse. En andre og to femteplasser er status etter tre starter i åpen klasse. Det må da være nok til å være vinnerkandidat.

Ralph Johannessen er den mest rutinerte vinnerkandidaten. Det er mer enn 20 år siden Ralph fullførte FL-1000 for første gang. Han har tre andreplasser og en førsteplass å se tilbake på. I de siste sesongene har han prioritert husmorferie i Alaska i mars, nå er han klar for å vise at de eldste er mest gråhår…unnskyld, BEST!

Sigrid Ekran er siste FL-deltaker som har vunnet to år på rad. Hun vant FL-1000 i 2014 og 2015. Ekran har to VM-titler i langdistanse og må finne seg i å være soleklar vinnerkandidat. Vi minner om at FL-1200 har status som NM i langdistanse åpen klasse.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS