Oppgradert E105 mellom Kirkenes og Murmansk åpnet
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. (Arkivfoto)

Oppgradert E105 mellom Kirkenes og Murmansk åpnet

Samferdselsministeren mener begivenheten er en stor dag for brukerne av vegen.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.09.2017 03:45

Fredag åpnet Russlands visetransportminister Sergej Aristov og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen oppgradert E105 mellom Kirkenes og Murmansk.

Prosjektet er et resultat av samarbeid mellom veimyndighetene fra begge land over flere tiår og er et konkret uttrykk for nordområdesatsing og brubygging mellom naboene i grenseområdet.

--Dette er en stor dag for alle dem som bruker denne veien i sin hverdag. Samtidig er det en håndfast bekreftelse på at vi har gjensidig interesse av å utvikle det grensekryssende samarbeidet og legge til rette for økt folk til folk-kontakt. Denne oppgraderingen av E105, som begge land har investert i, vil gjøre forbindelsen over grensa både raskere og tryggere, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, ifølge Regjeringen.no. 

Prosjektet omfatter oppgraderingen av 10 kilometer vei på norsk side. Dette inkluderer tunnel gjennom Trifonhøgda og ny bru over Bøkfjorden. I tillegg er det bygd 5,3 kilometer ny gang- og sykkelvei og egen undergang for skiløpere.

På russisk side er 16,7 kilometer oppgradert til en standard som tilfredsstiller trafikksikkerhet og den store mengden daglig trafikk på veien.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS