Har sjekket tilstanden på personbiler og lette kjøretøy
Helle Torill Sandvik, leder for utekontrollen i Region nord. (Foto. Statens vegvesen)

Har sjekket tilstanden på personbiler og lette kjøretøy

Statens vegvesen har kontrollert personbiler og lette kjøretøy.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.09.2017 09:27
Sist oppdatert : 29.09.2017 09:30

Trafikant og kjøretøyavdelinga i Statens vegvesen har i en periode hatt stikkprøver for å se hvordan tilstanden er på personbiler og lette kjøretøy.

--Denne gangen har vi hatt en utvidet teknisk kontroll på lette kjøretøy, i tillegg til normal kontroll på tunge kjøretøy. Kontrollen viser at flere av våre trafikantene trenger en påminnelse, sier Helle Torill Sandvik, leder for utekontrollen i Region nord, i en pressemelding. 

--Mange av de som ble stoppet fikk pålegg for å kjøre ulovlig med henger, eller med henger som er større enn det bil og førerkort tillater. Er du usikker på hvor stor henger du kan trekke er det lett å sjekke i appen «Bil og henger». Her legger du registreringsnummeret på bilen også får du hvor tung henger du har lov til å trekke, forteller Sandvik.

Tips fra Statens vegvesen: 
-Sjekk at lysene virker før du legger ut på tur. Bilen skal ha fungerende nær- og fjernlys. Husk også påbudet om refleksvest i bilen- om du må ut av kjøretøyet ute på vegen.

-Sjekk dekkene. Anbefalt mønsterdybde for dekk er 3 millimeter for sommer og 4 millimeter for vinter. I Nordland, Troms og Finnmark kan du kjøre med piggdekk mellom 16. oktober og 1. mai.

-Når skal bilen din inn på EU-kontroll? Det kan du sjekke på www.vegvesen.no/kjoretoy. 

-Husk alltid å ha med vognkortet, både til bil og henger.

-Bil og henger: Førerkort klasse B kan etter hovedregelen trekke tilhenger med tillatt totalvekt opptil 750 kg. Førerkort klasse BE kan etter hovedregelen trekke tilhenger med tillatt totalvekt opp til 3500 kg. Sjekk også bilens vognkort hva bilen har lov til å trekke av vekt.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS