Skolejoggen 2017 i Honningsvåg
Elever klare for Skolejoggen2017. (Arkivfoto)

Skolejoggen 2017 i Honningsvåg

Rådgiver Janne Sannes ber bilister vise hensyn under arrangementet tirsdag formiddag.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.09.2017 13:22
Sist oppdatert : 18.09.2017 13:32

Honningsvåg skole arrangerer Skolejoggen på tirsdag. 

Det blir felles oppvarming i skolegården før løpet startet i en forhåndsbestemt løype. Nytt av året er at deltakerne skal ut i gatene, og skolen håper alle bilister tar hensyn til det.

--Det vil være barn og voksne ute i løypa mellom kl.12:00 til cirka 13:00. Etter endt aktivitet, samles vi i kantina for saft og boller, sier Janne Sannes, rådgiver ved Honningsvåg skole, til Radio Nordkapp. 

--Årets løype går fra skolen bort til Skårungen barnehage, deretter bort Porsangergata, opp til kirkegården og tilbake til skolen, cirka 1 250 meter. 191 elever springer denne løypa på Skolejoggen, sier Sannes. 

1. til 4. klassetrinn har eget opplegg på idrettsbanen. 

Sannes mener Skolejoggen er en fin måte å få fysisk aktivitet inn i skolen på samtidig som man kombinerer fysisk aktivitet med fag som samfunnsfag, geografi og norsk i henhold til målene i læreplanen. Lærerne har tilgang på undervisningsmateriell som kan brukes i klassene for at elevene skal få bedre kunnskap om hvorfor dette blir gjort. 

Skolejoggen er en tradisjonsrik aktivitet der skoleelever over hele Norge jogger, løper eller går i solidaritet med verdens mest utsatte og sårbare barn. Det er frivillig om man samtidig vil bidra til SOS-barnebyers arbeid ved å betale en startkontingent. Man kan også bli sponset i forhold til distansen man løper. Hvert skritt som tas teller og for tredje år på rad går inntektene til SOS-barnebyers arbeid for barn på flukt. I år fortrinnsvis i Syria. 

I 2016 deltok 25 000 elever fra hele landet på Skolejoggen. Tilsammen ble det samlet inn over 930 000 kroner til SOS-barnebyers arbeid for barn på flukt.  


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS