Fylkesrådmannen med tydelige krav til Castberg-operatør
Fylkesrådmann Øystein Ruud krever terminal på Veidnes.

Fylkesrådmannen med tydelige krav til Castberg-operatør

Fylkesutvalget skal behandle saken og forslaget fra fylkesrådmannen på tirsdag.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 18.09.2017 05:20

Fylkesrådmannen foreslår at fylkesutvalget skal kreve ringvirkninger og kompetansebygging i fylket i forbindelse med Johan Castberg-feltet i Barentshavet.

Fylkesutvalget i Finnmark skal tirsdag behandle fylkeskommunens høringsuttalelse på konsekvensutredningen for Johan Castberg. 

--Fylkeskommunen må være tydelig på at utbyggingen av Johan Castberg skal gi positive ringvirkninger, verdiskaping og kompetansebygging både i Hammerfest og fylket for øvrig, sier fylkesrådmann Øystein Ruud i en pressemelding. 

Fylkeskommunen har fulgt prosessen rundt Johan Castberg tett i mange år, og dette er den fjerde høringsuttalelsen fra fylkeskommunen. 
--Utkastet til høringsuttalelse er basert på tidligere politiske vedtak og det arbeidet fylkeskommunen har gjort både politisk og administrativt den siste tiden, sier Ruud.

I fylkesrådmannens forslag krever fylkeskommunen at noen av driftsfunksjonene må bli lagt til Hammerfest for å styrke fagmiljøet i byen. Statoil kunngjorde i sommer beslutningen om at Johan Castberg skal driftes fra Harstad, mens forsyningsbasen og helikopterbasen vil være lokalisert til Hammerfest.

I tillegg til driftsfunksjoner i Hammerfest krever fylkesrådmannen realisering av oljeterminal på Veidnes.

Les hele pressemeldingen i portalen til Radio Nordkapp


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS