Totalkvoten på kongekrabbe kan øke med 50 prosent
Kongekrabbe (Foto: Hanne Benjaminsen)

Totalkvoten på kongekrabbe kan øke med 50 prosent

Krabbeforsker Jan Sundet er med på et tankeeksperiment med å flytte grensen for krabbefiske.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 17.09.2017 15:45
Sist oppdatert : 17.09.2017 20:17

Hvis grensen for det kvotebelagte kongekrabbefisket blir flyttet fra Nordkapp til fylkesgrensen mellom Troms og Finnmark, vil totalkvoten kunne økes med 50 prosent. Det sier krabbeforsker Jan Sundet, til Fiskeribladet.

--Etter fem år med bærekraftig forvaltning, vil det kanskje være mulig å øke totalkvoten opp mot 50 prosent om hele Finnmark ble et kvotebelagt område der krabben ble bærekraftig forvaltet, sier krabbeforsker Jan Sundet ved Havforskningsinstituttet.

Fra 2 000 til 3 000 tonn
Havforskningsinstituttet går ikke inn for å flytte grensen for det kvotebelagte kongekrabbefiske siden kongekrabben er en introdusert art som ikke hører hjemme på Norskekysten. Sundet er likevel med på et tankeeksperiment med å flytte grensen.

--Krabben krever arealer. Når vi ser på kartet, er det egentlig ikke så store sjøarealer vest for Nordkapp. Derfor er en økning av totalkvoten med 50 prosent kanskje å ta litt hardt i, sier Sundet. 

Årets totalkvote er 2 000 tonn. Hvis Vest-Finnmark ble en del av det kvotebelagte området, ville altså totalkvoten teoretisk øke til 3 000 tonn.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS