Mener Nordkapp kommune kan bli flinkere
Idrett var tema for lokalpolitikere i Nordkapp.

Mener Nordkapp kommune kan bli flinkere

Når det gjelder idrett har Nordkapp forbedringspotensial på flere av områdene.
Sport
Raymond Elde
Publisert : 29.06.2016 17:33

Nordkapp kommune kan bli flinkere til å oppdatere listen for idrettsanlegg og nærmiljøanlegg. Dette kom fram da Emil Agersborg Bjørnå, rådgiver for idrett i Finnmark fylkeskommune, hadde møte med politikere i Nordkapp.

--Det at grusbaner og gymsaler står på anleggslisten til tross for at anleggene ikke er i bruk, gjør at Finnmark får mindre spillemidler fra staten ettersom anleggsoversikten viser at vi har for mange anlegg i forhold til anlegg innbyggere. Det sier Emil Agersborg Bjørnå,

Færre medlemmer

Nordkapp har i gjennomsnitt færre medlemmer i idretten sammenlignet med andre kommuner. Det er spesielt voksne som svikter idrettsorganisasjonene.

--Det er mange kommuner som sier de ikke har penger til egenandel og derfor søker de ikke om spillemidler. Tana kommune sier de ikke har råd til å la være fordi man får penger fra staten til arbeid for entreprenører og bedre folkehelse. Det sier Trond Østgård, organisasjonsleder i Finnmark Idrettskrets, til Radio Nordkapp.

--Til tross for stor idrettsaktivitet i Nordkapp, er det færre medlemmer i idretten enn gjennomsnittet i Finnmark og resten av landet. Spesielt er det få medlemmer i aldersgruppen fra 26 år og oppover, sier Østgård.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS