Har alltid deltatt i valg
Avlukkene med alle stemmesedlene.

Har alltid deltatt i valg

Nordkapp-innbyggere har avgitt stemmer til valget.
Valg 2017
Raymond Elde
Publisert : 11.09.2017 17:22

Finn-Arild Selnes var én av dem som brukte stemmeretten i Honningsvåg mandag formiddag. 

--Det har alltid vært naturlig for meg å stemme i alle valgene fra jeg fikk stemmerett. Den første gangen jeg stemte jobbet jeg på Samvirkelaget. Der var det fagforeningsmedlemmene som kjeppjaget meg slik at jeg stemte, sier Finn-Arild Selnes til Radio Nordkapp. 

Vi traff Finn-Arild i gangen på Turn etter at han hadde gjort borgerplikten. 

Nordkapp hadde ved valget for to år siden landets nest dårligste valgdeltakelse, kun slått av Hammerfest. I 2015 satt nesten halvparten hjemme. I hele landet er det voksne og eldre som er flinkest til å benytte seg av stemmeretten. 

--Når jeg hører på skolevalgdebatter, er de unge flinke til å argumentere. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke stemmer. Det kunne vært en idé å ha stemmelokale på fiskarfagskolen der ungdommer over 18 år er, sier Herborg Jensen.

--Det skal være litt høytid over det å stemme. Hvis de unge synes det er litt skremmende å gå inn i valglokalet, kunne de gått flere i lag. Det er oppfordringen fra Herborg Jensen.

--Det er viktig at de unge deltar i valget. Det er jo deres framtid som vedtas. Å stemme via mobiltelefonen kan være lettere for de unge enn for oss gamle, sier Selnes. 

!Valgurnene og valgmanntallet.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS