Kulturminnedagene starter
Kulturminnedagene er i gang. (Illustrasjonsfoto)

Kulturminnedagene starter

Det blir gjennomført arrangement i Finnmark under Kulturminnedagene.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 09.09.2017 03:45

Denne helgen starter årets Kulturminnedager «Kulturminner i samfunnets tjeneste».

Lokale arrangører over hele landet har brukt mange måneder på å forberede sine arrangement hvor kulturminner blir løftet frem og tilgjengeliggjort for publikum. I år fokuseres det spesielt på hvilken betydning kulturminnene rundt oss har hatt på samfunnsutviklingen.

I perioden 9.- 17. september kan publikum oppleve over 250 kulturminnedagsarrangementer fra sør til nord. Lokale lag og foreninger, museer og kommuner står bak alle de flotte arrangementene og bredden på innholdet er formidabelt. Over det ganske land kan man oppleve historiske omvisninger, foredrag, åpne hus, håndverksdemonstrasjoner, utstillinger, konserter, teaterforestillinger og familiedager, melder Norges Kulturvernforbund i en pressemelding. 

Målet med Kulturminnedagene er å øke bevisstheten og forståelsen av vår felles historie og kulturarv. Mange av arrangementene er spesielt rettet mot barn og unge, og kulturminnedagene er et fantastisk møtested mellom generasjonene. Kunnskap, tradisjon og historie bringes videre og viser vei fremover.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS