Rekordstor interesse for leting på norsk sokkel
Rekordmange søknader om tildeling i forhåndsdefinerte områder. (Illustrasjonsfoto)

Rekordstor interesse for leting på norsk sokkel

39 selskap har søkt om nytt areal i de best kjente leteområdene på norsk kontinentalsokkel i årets konsesjonsrunde i modne leteområder.
Olje og gass i nord
Raymond Elde
Publisert : 08.09.2017 01:41

Olje- og energidepartementet har ikke siden TFO-ordningen ble innført i 2003 mottatt så mange søknader fra oljeselskapene i en tildeling i forhåndsdefinerte områder. 

Ved søknadsfristens utløp 1. september hadde til sammen 39 selskap levert søknader om nytt areal i de best kjente leteområdene på norsk kontinentalsokkel i årets konsesjonsrunde i modne leteområder. Antallet søknader mottatt i år er over 50 prosent høyere enn i fjor, og rundt 20 prosent høyere enn tidligere rekord i antallet søknader som ble levert i 2014, melder Olje- og energidepartementet i en pressemelding. 

Det forhåndsdefinerte området ble betydelig utvidet både i Norskehavet og Barentshavet i forbindelse med denne konsesjonsrunden. Det er kommet inn interessante søknader både i det utvidede området og i øvrige deler av TFO-området.

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er den årlige konsesjonsrunden for de best kjente leteområdene på norsk sokkel. Hensikten med TFO-ordningen er å stimulere til tidsriktig, rask og effektiv utforskning av norsk sokkel. Ordningen bidrar til god ressursforvaltning ved å legge til rette for lønnsom utbygging også av mindre funn.

Det tas sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2018.


Annonse:
http://www.kystmuseene.no/kamoeyvaer.6167680-329337.html
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS