Med Mississippi til Nordkapp
Det er Mississippi som presenteres i lyd og bilde under bluescabareten, men også New Orleans og Chicagoblues.

Med Mississippi til Nordkapp

Bjørn Isachsen tilbake i Honningsvåg med forestilling dagen før Nordkapp Filmfestival åpner.
Filmfestivalen
Publisert : 30.08.2017 19:30

Bjørn Isachsen og Dag Andersen bor i Bodø, men i september pakker de instrumentene og presenterer forestillingen «Bluesland» i forkant av Nordkapp filmfestival.  

Av: Tove Andersson

Bjørn Isachsen er ikke fremmed for Honningsvåg der han ble en aktiv del i kulturmiljøet da han bodde og utførte sin lærergjerning i byen.  Han utgav sin kjærlighetserklæring til blant annet Finnmarksnaturen med Cd-en «Ikke Slokk Lysan» i 2015, innspilt med lokale krefter, og nå er han klar med blues på «Bluesland». 

Det er Perleporten som åpner døren for Isachsen og Andersen den 13. september. Siden Bluesland er en trio, har de med seg kunstneren Bente Brochman, opprinnelig fra Magerøya, også kjent som årets festivalkunstner. 

Det er Mississippi som presenteres i lyd og bilde under bluescabareten, men også New Orleans og Chicagoblues.  

All musikk er skrevet originalt av Bjørn Isachsen og fremføres på engelsk. Tekstmaterialet er inspirert av folkloristen William Ferris som skrev boken «Give My Poor Heart Ease» basert på afroamerikansk historie. Inspirasjonen høres tydelig i tittelsporet.  

Blå fortellinger  
Bildene som vises under forestillingen er tatt av Dag Andersen fra hans turer i Mississippi og Louisiana.  Musikken handler ikke bare om vakre toner, men om tekster som forteller noe om de svartes levekår. Disse historiene forsterkes gjennom bildene. Det er Bente Brochmann som fargelegger intimkonserten, som i likhet med Cd-en, bærer navnet «Bluesland». Perleporten byr også på en salgsutstlling. Med fra Bodø har Bjørn plukket med seg en bottleneck og en tre-strengs sigarboks-gitar som trakteres med respekt og innlevelse når en flik av Mississippi besøker Honningsvåg.  

13. september på Perleporten kulturhus 
• Bjørn Isachsen, piano, gitar, sang 
• Dag Andersen, munnspill, fotopresentasjon 
• Bente Brochmann, forteller og sang


Annonse:
http://www.nordkapp.kommune.no/index.php?cat=2925
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS