Vi må stå på
Leder Steinar Eliassen. (Arkivfoto)

Vi må stå på

Fiskekjøpernes Forening har avholdt årsmøte.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 25.08.2017 05:42

Selv om alle snakker om at det går bra i Nord-Norge er det ingen grunn til å sette seg på kaikanten og dingle med føttene, sa leder Steinar Eliassen under sin åpningstale til årsmøtet i Fiskekjøpernes Forening, skriver Kyst og Fjord.

Et førtitalls fiskekjøpere, fagfolk og politikere er samlet i Svolvær for å markere at det i år er 10 år siden Fiskekjøpernes forening så dagens lys. Formannen slo fast at forsamlingen fikk sin egen forening fordi misnøyen med andre organisasjoner var stor. Og at det fortsatt er behov for foreningen er ifølge Eliassen åpenbar i en tid da den tradisjonelle fiskekjøper presses på den ene siden av store industribedrifter med egne trålere – og på den andre siden fiskere som blir fiskekjøpere.

--Stadig mer av fisken tas av folk som sitter på begge sider av kaikanten. Og noen av våre medlemmer har også funnet det nødvendig å gå i fiskebåten for å sikre seg ryggdekning. Men jeg ser ikke at dette er en god løsning. Man trenger omstilling, men man trenger også spesialisering. Det er veldig få fiskere som er i stand til å være gode produsenter – og vice versa. Så at dette skal være løsninga, tror jeg ikke. Det blir bestanden som må betale regninga i form av at kontroll blir enda vanskeligere, sier Eliassen


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS