Klar beskjed fra NSR: FeFo-styret må behandle Nussir nå
Aili Keskitalo, presidentkandidat for Norske Samers Riksforbund. (Arkivfoto)

Klar beskjed fra NSR: FeFo-styret må behandle Nussir nå

Aili Keskitalo mener FeFo-styret må behandle saken om Nussir ASAs søknad om driftskonsesjon.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.08.2017 01:24

Presidentkandidat Aili Keskitalo har nå fått et klart mandat om å sende en tydelig beskjed til de sametingsutnevnte styremedlemmene i Finnmarkseiendommen (FeFo): 

--Nå er det på tide at FeFo-styret behandler Nussir i henhold til Finnmarksloven. Vi ber om styret behandler søknaden om driftskonsesjon, sier presidentkandidat Aili Keskitalo i en pressemelding. 

Landsstyret i Norske Samers Riksforbund (NSR) har gjort et tydelig vedtak om at det er på tide for FeFo-styret behandle saken om Nussir ASAs søknad om driftskonsesjon, som har høringsfrist 1. september, noe som vil være i henhold med Finnmarksloven. 

--Det er ingen tvil om at den endringen i bruk av utmark som vil følge av Nussir ASAs prosjekter må behandles av FeFo-styret. Nå er det riktige tidspunktet, når driftskonsesjonen skal behandles, slår Aili Keskitalo fast. 

Keskitalo trekker frem en bestemmelse fra Finnmarksloven § 10, om at et mindretall på to kan kreve at Sametinget skal få saken til behandling hvis hensynet til kultur, reindrift, utmarksbruk, næringsutøvelse og samfunnsliv ikke er ivaretatt.

--Nå må de styremedlemmene Sametinget har utnevnt være våkne, sørge for at saken behandles og kreve at den oversendes Sametinget for behandling hvis flertallet er for at søknaden skal bli godkjent, sier Keskitalo med klar beskjed.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS