Nordlendinger vil ha underbetalt vaskehjelp
Forfatter og redaktør Torgny Hasås synliggjør et mønster om hvorfor tvangsarbeid sprer seg i Norge.

Nordlendinger vil ha underbetalt vaskehjelp

Undersøkelse gjennomført i forbindelse med lansering av boken «Det mørke arbeidslivet».
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 15.08.2017 23:30

Tre av fire trøndere og nordlendinger vil ikke betale riktig pris for håndverker- og renholdstjenester.

Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov i forbindelse med lanseringen av boken «Det mørke arbeidslivet». Det arbeidsgiverforeningen Virke regner som laveste hvite timesbetaling for rengjøringstjenester, er 500 kroner. Bare fem prosent av de i Trøndelag og i Nord-Norge er villige til å betale dette.

Boken «Det mørke arbeidslivet» er skrevet av blant andre journalist Torgny Hasås, belyser et stadig mørkere norsk arbeidsliv. Systematikk i trygdesvindel, fiktiv fakturering, falske identiteter, gjeldsslaveri og menneskeslaveri blir i stadig økende grad en del av norsk arbeidsliv. 

Undersøkelsen, som er gjennomført i forbindelse med boklanseringen den 17. august, viser et gap mellom nordmenns holdninger og handlinger.

Mens over en av fire i Trøndelag og Nord-Norge mener det er greit å kjøpe arbeidstjenester svart som privatperson, mener kun seks prosent av dem at dette er greit som bedrift. Det er i størst grad den yngste aldersgruppen og de med lavest inntekt som er positive til å kjøpe tjenester svart som privatperson, melder Gyldendal Akademisk i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS