Viktor Wilhelmsen - Til en venn
Viktor Wilhelmsen med singelen «Til en venn».

Viktor Wilhelmsen - Til en venn

CDen til Viktor Wilhelmsen kommer i september.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 11.08.2017 17:44

Viktor Wilhelmsen fra Kistrand har gitt ut singelen «Til en venn». Lørdag kveld deltar han sammen med blant annet ELG på jammen i Olderfjord, der man kan får høre fra den nye CD som kommer 29. september.

Etter to utgivelser på engelsk, har finnmarkingen nå tatt i bruk morsmålet på sitt nye materiale. På det kommende albumet «Stjolne mea» byr Wilhelmsen på sju sterke og personlige spor på egen dialekt.

--Denne sangen ble skrevet da jeg som forlover skulle holde en tale til en nær barndomsvenn. Den var bygget på et minne jeg hadde fra da vi var 7-8 år gamle. Jeg hadde vært uheldig og ødelagt en av hans leker, men turte ikke å si det. Jeg fant på en unnskyldning for hvorfor den var blitt ødelagt. Rett før jeg skulle hjem, spurte han meg igjen om hva det var som faktisk hadde skjedd, og sa: «Vi e venna Viktor, vi treng ikke lyge til kværandre». Han skjønte altså hva som hadde skjedd, og jeg måtte tilstå. Inspirert av dette minnet, men ikke bundet til det, skrev jeg denne låta. Den prøver rett og slett å si noe om hva ekte vennskap er for meg, og nok for mange andre og, forteller Viktor om singelen. 

Med seg på albumet «Stjolne mea» som slippes 29. september 2017, har han Mattis Kleppen på bass, Bjørn Ola Ramfjord Johansen på orgel og Kenneth Kapstad på trommer.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS