Friluftsfolket har fri adgang til Nordkapp-platået
Friluftsfolket har gratis adgang på Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Friluftsfolket har fri adgang til Nordkapp-platået

Friluftsorganisasjoner løfter igjen debatten om Nordkapp-avgiften, men personer som går eller sykler til Nordkapp har gratis inngang.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.08.2017 13:33

Hans Paul Hansen i Scandic sier at friluftsfolket, altså besøkende som går eller sykler, har fri adgang til Nordkapp-platået. 

Avtalen ble gjort med friluftsorganisasjonene for mange år siden, en avtale som fortsatt gjelder. Hansen forteller til Radio Nordkapp, at Nordkapphallen merker økning i antall besøkende som slipper gratis inn. Det er spesielt økning i antall syklister som besøker Nordkapp-platået. 

Gratisordningen er godt markedsført, ifølge Hansen. 

Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for 16 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 940 000 medlemskap og flere enn 5 000 lag og foreninger. Norsk Friluftsliv har i mange år reagert mot avgiften de besøkende på Nordkapp må betale. Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, mener ifølge NRK, at Nordkapp kommune burde satt begrensninger for hva besøkende på Nordkapp skal betale. 

Hans Paul Hansen forteller at koster penger å legge til rette på Nordkapp for alle. Inngangspengene går til å dekke kostnader og investeringer i fasilitetene. Hansen mener verdiskapningen fra reiseliv ville vært langt lavere om besøkende ikke betalte inngangsbillett, en todelt billett, på Nordkapp-platået. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS