Må få kontroll med uttaket av fisk
Senterpartiets toppkandidat i Finnmark ønsker kraftige bøter og inndragning av fangst for ulovlig turistfiske. (Illustrasjonsfoto)

Må få kontroll med uttaket av fisk

Senterpartiets toppkandidat i Finnmark engasjerer seg i debatten om fisketurisme.
Valg 2017
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.08.2017 21:29

Geir Iversen, førstekandidat for Finnmark Senterparti ved stortingsvalget, ønsker samme kontroll av turistfisket som yrkesfiskere har. 

Iversen vil ha kraftige bøter og inndragning av fangst innenfor fisketurisme. Iversen har ikke tro på at registreringsordningen som blir innført for fisketuristanleggene vil fungere, selv om han innrømmer at ordningen med registering er forbedring sammenlignet med dagens situasjon. 

Finnmark Senterparti ønsker gjennomgang av alle regelverkene dersom det blir rødgrønt flertall på Stortinget etter valget i september. 

De viktigste ordningene i regelverket som trer i kraft 1. januar 2018, er registreringsordning for turistfiskevirksomheter og økt utførselkvote for gjester ved registrerte turistfiskevirksomheter. 

Iversen forteller at Senterpartiet var et lite parti sist det var rødgrønt flertall på Stortinget, og regjering utgått av Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Det var én av grunnene til at lite skjedde på dette området i de rødgrønne valgperiodene, ifølge Senterpartiets toppkandidat i Finnmark. 


Annonse:
http://www.nordkapp.kommune.no/index.php?cat=2925
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS