Ny fraværsgrense i videregående skole fra i høst
Elever i videregående skole får en ny fraværsgrense fra neste skoleår. (Illustrasjonsfoto)

Ny fraværsgrense i videregående skole fra i høst

Elever, lærere og ledelse i de videregående skolene i Finnmark må i løpet av sommerferien sette seg inn i et nytt system for fravær.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 26.06.2016 15:45

Fra skolestart blir det innført fraværsgrense i videregående skole. Elever som har mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag vil som hovedregel ikke får karakter i faget. Rektor vil kunne benytte skjønn i spesielle tilfeller.

--Den nye fraværsgrensen skal gi mer rom for skjønn, og vi åpner derfor for at rektor kan bruke skjønn for udokumentert fravær inntil 15 prosent. De nye fraværsreglene tar i enda større grad høyde for at det kan være svært ulike og sammensatte årsaker til at elever er borte fra undervisningen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), ifølge Regjeringen.no.

Rektor skal kunne bruke skjønn i de tilfellene der årsaken til fraværet gjør det urimelig at eleven ikke får karakter. Dette vil for eksempel gjelde elever som er i en vanskelig livssituasjon, og som derfor ikke har fått dokumentert fraværet. 

Innføringen av en fraværsgrense vil i første omgang gjelde i en periode på tre år, og det vil bli iverksatt et forskningsprosjekt som skal se konsekvensene av regelendringene.

Unntak for dokumentert fravær

Fraværsregelen handler om det udokumenterte fraværet, og omfatter ikke dokumentert fravær, som sykdom og andre helse- og velferdsgrunner.

--Selvsagt skal ikke sykdom regnes med som del av grensen på 10 eller 15 prosent. Heller ikke når elever er borte på grunn av for eksempel politisk arbeid eller hjelpearbeid, vil dette fraværet telle med, sier kunnskapsministeren.

Han understreker at det er det udokumenterte fraværet han vil til livs, men at elever også kan ha gode grunner til å være borte fra skolen.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS