Eldre har det best i Norge
Godt å bli gammel i Norge, ifølge et prosjekt som har blitt publisert av forskere. (Illustrasjonsfoto)

Eldre har det best i Norge

Ikke store økonomiske forskjeller i Norge sammenlignet med andre land.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.08.2017 03:45

Vi er flinkere enn 17 andre land til å ta vare på den aldrende befolkningen vår, ifølge nylig rangeringen på verdenskonferansen for geriatri i San Francisco i USA.

Vi lever lenger enn før, og det byr på utfordringer. En ny oversikt viser hvor godt rustet ulike land er til å møte eldrebølgen. Norge topper lista med 18 land. Like bak følger Sverige. Med gode velferdsordninger og store ressurser var det forventet at vi skulle havne helt øverst, forteller forsker John Rowe ved Columbia University som har ledet prosjektet.

Forskerne mener at et godt samfunn for eldre innebærer at de eldre kan bidra, føle seg trygge både økonomisk og når de går på gata, at de får helsehjelp, lever i harmoni med yngre generasjoner og rett og slett er fornøyde med livet. De har samlet statistikk om alt fra hvor god pensjon eldre har til hvor tilfredse de selv sier at de er.

God økonomi 
Norge ligger ikke på topp i alle kategorier, ifølge Forskning.no. Faktisk er vi mindre tilfredse med livet enn både japanere, svensker, spanjoler og nederlendere. Her havner vi på en sjuendeplass.

Når det gjelder deltakelse, både i og utenfor arbeidsmarkedet, er vi på fjerdeplass bak USA, Japan og Sverige. 

Derimot har vi desidert størst likhet i befolkningen. Det er ikke så store økonomiske forskjeller her som i mange andre land.  I Nederland er det færre eldre som er fattige, bare to prosent. I Norge er fire prosent av de eldre under fattigdomsgrensen.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS