Tusenvis av katter savnet i sommer
Den vanligste formen for ID-merking av katter er med mikrochip.

Tusenvis av katter savnet i sommer

Ønsker lovpålagt ID-merking av katt.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 01.08.2017 23:30

Sommeren er høytid for forsvunne katter i Norge.

Fellesferien er over og nordmenn er på full fart hjem igjen. Ikke alle av våre firbeinte venner er like heldige. Antallet katter som forsvinner eller blir forlatt i løpet av ferien er stort. Dyrebeskyttelsen Norge tør ikke å anslå hvor mange savnede katter som finnes i Norge, men sier tallet er enormt. 

--Vi har ikke noe nasjonalt register over savnede katter, men i 2016 fikk 5810 hjemløse dyr hjelp av Dyrebeskyttelsen Norge. Tallet har aldri vært høyere, og over 90 prosent av dyrene som fikk hjelp er katter. Tallet er nær doblet siden 2009 og vi estimerer at det bare vil øke, sier Annette Bjørndalen Søreide i Dyrebeskyttelsen Norge i en pressemelding. 

Det er i dag ikke lovpålagt å ID-merke katter i Norge. Nå har Dyrebeskyttelsen Norge, Norsk Huskattforening, Den norske Veterinærforening og NOAH gått sammen om å be myndighetene innføre dette.

Frende Forsikring har allerede krav om at en katt må være ID-merket for at den skal kunne forsikres. 
--ID-merking er en trygg og god sikkerhet både for eieren og ikke minst katten selv, sier produktsjef i Frende, Einar Brekken. 

Dyrebeskyttelsen Norge forstår kravet. 
--Vi synes det er flott. Vi forstår at forsikringsselskap krever dette, og ønsker gjerne at alle forsikringsselskaper har dette som et krav – for å sette fokus på hvor viktig det er med ID-merking, sier Bjørndalen Søreide.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS