Nordmenn bryr seg mindre om issmelting enn andre europeere
En undersøkelse viser at nordmenn bryr seg mindre om ekstremvær enn andre europeere. (Arkivfoto)

Nordmenn bryr seg mindre om issmelting enn andre europeere

En undersøkelse gjennomført i ti land, blant annet Norge.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 24.07.2017 23:30

Nordmenn er blant dem som er minst bekymret for hva klimaendringer og miljøødeleggelser kan gjøre med hav og kyst, viser en undersøkelse fra ti land.

Vi er mindre urolige enn både italienere og spanjoler, tyskere og irer. Nordmenn, estere og nederlendere bryr seg ikke like mye om konsekvensene av klimaendringene. Det viser en undersøkelse med tusen deltakere i hvert av de ti europeiske landene. Mange i Norge er nok likevel bekymret, selv om det altså er færre her enn i andre land. Undersøkelsen oppgir ikke hvor store forskjellene er mellom landene, ifølge Forskning.no. 

Det var markedsanalysebyrået TNS Opinion som gjorde spørreundersøkelsen i de ti landene i 2011. De henvendte seg til internettpaneler som er satt sammen for å representere befolkningen i landene. Forskere fra flere land analyserte resultatene.

Åtte av ti deltakere er bekymret for havforurensning og sju av ti for overfiske, noe som ikke er konsekvenser av klimaendringer.

Men nesten like mange frykter issmelting, flom, at havet stiger og ekstremværet raser. Dette kan knyttes til klimaendringer. At havet blir surt, er det imidlertid bare litt over halvparten som bekymrer seg over.

Nesten hver femte innbygger mener at klimaendringer er det mest alvorlige problemet verden står overfor. Det er omtrent like mange som i en undersøkelse fra 2009 i alle de 27 EU-landene.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS