To av fem nordlendinger vil ha flere miljøsaker i valgkampen
Nordlendinger mener miljøpolitikk bør bli tema i valgkampen. (Illustrasjonsfoto)

To av fem nordlendinger vil ha flere miljøsaker i valgkampen

Ny meningsmåling viser at nordnorske velgere er opptatte av miljøpolitikk.
Valg 2017
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.07.2017 11:05

Nesten 40 prosent av stemmeberettigete bosatt i Nord-Norge etterlyser miljøpolitikk på agendaen fram mot høstens stortingsvalg, ifølge en ny måling.

I en landsdekkende måling foretatt av TNS svarer 39 prosent av respondentene fra Nord-Norge at de ønsker en valgkamp der miljøpolitikk og det grønne skiftet spiller en større rolle. Dette er likt med resten av befolkningen i landet.

--Undersøkelsen vår viser at det er mange miljøengasjerte nordlendinger som følger nøye med på den politiske debatten fram mot valget. De leter etter partier som viser at de tar miljøet på alvor, sier Kari-Lill Ljøstad, kommunikasjonssjef i Grønt Punkt Norge, til Pressenytt. 

Vil presse de store partiene 
Ola Elvestuen, leder av Stortingets energi- og miljøkomité, mener et bredt miljøengasjement er avgjørende for å gjøre norsk miljøpolitikk mer ambisiøs. 
  
--Det er flere partier som kjemper om miljøvelgerne, og det er i utgangspunktet positivt. Denne undersøkelsen viser jo også at potensialet for å hente flere velgere er stort. Vi trenger miljøpartier med tyngde som kan presse de store partiene i en grønnere retning, sier Venstres nestleder.

Kari-Lill Ljøstad i Grønt Punkt Norge er overbevist om at miljø hører hjemme i den nasjonale politikken. Likevel bør et hvert miljøengasjement begynne i hjemmet. 
  
--Kildesortering av avfall er en enkel og kostnadsfri måte å bidra til et bedre miljø på. Ved å sortere for eksempel plastemballasje, kartonger og metallemballasje bidrar du til at disse materialene tilbakeføres til kretsløpet, sier hun.

(Pressenytt) 


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS