Dette bør du sjekke før du reiser på ferie
SAS-fly er ett av alternativene for mange på sommerens ferie.

Dette bør du sjekke før du reiser på ferie

Mange starter sommerferien, men det er viktig å sjekke en del ting på forhånd. Forsikringsselskapet Tryg er én av dem som gir gode råd.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 22.06.2016 23:00

Sommeren er høysesong for knall og fall, sykdom og kjeltringer som er ute etter feriebagasjen din. 

--Vi får inn 40 prosent flere saker i sommermånedene. Vi opplever at mange ikke har satt seg godt nok inn i hva de kan få dekket og hvilken hjelp de kan få, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Mobiltelefoner som mistes i bakken, pc-er og nettbrett som sendes med innsjekket bagasje dekkes ikke av reiseforsikringen. Det gjør heller ikke skade på leiebil.

--Reiseforsikringen er ikke en «superforsikring» som dekker alt av uhell og trøbbel du kan åke ut for. Derfor er det greit å sjekke litt på forhånd, sier Steen.

--Husk at reiseforsikring er like viktig når du reiser i Norge som i Syden. Det er det ikke alle som vet. Generelt får forsikringsselskapene mange spørsmål om reiseforsikring og hva som dekkes, sier Steen.

Gode råd før du begir deg ut på tur:

1.     Ta med verdisaker som håndbagasje under flyreisen. Kofferter blir gjennomlyst mist en gang før den legges inn i flyet.  Ligger det verdisaker som PC, nettbrett, smykke, klokke, mobiltelefon er det lett for flyplassansatte å åpne kofferten og forsyne seg. Det hjelper ikke å låse kofferten – de fleste koffertlåser lar seg lett åpne med en skrutrekker. Verken reiseforsikring eller flyselskap dekker tyveri av verdisaker fra ekspedert bagasje.

2.     Det er høysesong for bilinnbrudd i sommerferien. Mange pakker bilen full av bagasje og drar på ferie. Det vet også tjuvraddene. En bil fullpakket med kofferter er et attraktivt mål. Planlegg reisen slik at du får lagt fra deg bagasjen på hotellrommet, før du setter bilen fra deg. Det er svært kjedelig å være på ferie og oppleve knust rute og at all bagasjen er borte. Det ødelegger ferien selv om forsikringen kan dekke mye av tapet.

3.     Leiebil i utlandet – pass på egenandelen.  Når du leier bil, kan egenandelen du må betale ved skade på bilen være svært høy. En egenandel på 12.000 kroner er vanlig.  Mange bilutleiefirmaer kan sette ned egenandelen mot at du betaler ekstra for leie av bilen. Husk at de fleste forsikringsselskap har Ekstra-dekning som hjelper deg med redusert egenandel ved billeie.

4.     Forsinket bagasje – hva har du rett til? Meldt fra til flyselskapet på flyplassen dersom du ikke får bagasjen din. Du trenger ikke melde saken til forsikringsselskapet før du kommer hjem fra ferie. Ta vare på rapporten du får fra flyselskapet og kvitteringene for klær/toalettsaker du må kjøpe mens du venter på bagasjen. Når du reiser hjem, dekker ikke reiseforsikringen utlegg som følge av forsinket bagasje.

5.     Erstatningsreise ved innleggelse på sykehus eller hjemtransport. Hvis mer enn halve ferien din blir ødelagt fordi du blir lagt inn på sykehus, eller må avbryte reisen før tiden på grunn av egen sykdom eller sykdom/dødsfall i familien hjemme i Norge, vil forsikringen erstatte hele den planlagte reisens kostnad – vi kaller det «erstatningsreise».

6.     Tannlegeutgifter dekkes ikke av reiseforsikringen. Hvert år får forfsirkingsselskapene mange spørsmål om reiseforsikringen dekker utgifter til tannlege på grunn av tannpine, plomber som faller ut eller andre generelle tannproblemer. I Norge er det slik at vi selv betaler for utgifter til tannlege, i motsetning til legebesøk der vi betaler en egenandel inntil frikortgrensen er nådd.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS