Eventyrerprosjekt vekker internasjonal oppmerksomhet
Eventyreren Andreas Orset har opplevd Magerøya på turen kryss og tvers i Norge. (Foto: Alfa.no)

Eventyrerprosjekt vekker internasjonal oppmerksomhet

Prosjektet har det siste året vekket stor internasjonal oppmerksomhet.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.07.2017 20:00

Norske Andreas Orset ble i 2016 ansatt som eventyrer av den norske turskoprodusenten Alfa for å gå Norge på kryss og tvers et helt år. 

Andreas Orset ble valgt foran 1 030 søkere til stillingen som eventyrer, og startet i jobben i mars 2016. I mars i år var Andreas Orset i en liten uke på Magerøya og fikk et opplevelsesrikt møte med øya. Tross sterk vind og utfordrende værforhold var han svært glad han la turen innom Nordkapp og trekker særlig frem alle de gjestfrie og hyggelige menneskene han møtte på sin vei i Nordkapp. 

Målet med prosjektet har vært å teste Alfas sko, inspirere nordmenn til å komme seg ut på tur og samtidig vise hvilket flott turland Norge er. Det har Orset tydeligvis klart, for en lang rekke internasjonale medier har viet oppmerksomhet til prosjektet. Blant annet har reiselivsinstitusjonen Lonely Planet skrevet om prosjektet to ganger.

--Det er selvsagt gøy at folk også utenfor Norge legger merke til prosjektet. Vi vet jo at Norge blir et stadig mer populært reisemål, og dersom dette prosjektet kan bidra til at enda flere får lyst til å komme til Norge og oppleve norsk natur er det topp. Samtidig er det nok en del mennesker der ute som synes jeg er gal som går på tur i ett år, sier eventyrer Andreas Orset.

I tillegg til Lonely Planet har det vært omtale nederlandske National Geographic, og reiselivsmedier i en lang rekke land, så langt borte som Brasil og Canada har omtalt den norske eventyreren. Også i prosjektets kanaler i sosiale medier ser man stor interesse fra utlandet. Eventyrerprosjektet er et samarbeid mellom Alfa og Norsk Friluftsliv, og Visit Norway har også vært involvert i prosjektet. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS