Unngå at ferien din går i dass
Ferie og sol medfører også en risiko for å bli syk. (Foto: Tryg)

Unngå at ferien din går i dass

Tryg Forsikring med enkle råd til norske turister i utlandet.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.07.2017 11:00

Reisestatistikk fra Tryg Forsikring viser at av de tradisjonelle ferielandene, så er det størst sjanse for å bli syk i Spania. 

Forsikringsselskapets statistikk forteller at fire land skiller seg ut på sykdomstoppen. 

Drøyt 170 000 nordmenn rammes av diaré på ferie hvert år. Mange av disse blir så syke at de må kontakte sitt forsikringsselskap for å få dekket deler av ferien sin som bokstavelig talt gikk i do. Har du reiseforsikring, og deler av ferien blir ødelagt grunnet matforgitfning, så dekkes deler av ferien din av forsikringen. Men husk å gå til lege for å få legeerklæring, er oppfordringen forsikringsselskapet Tryg.

--Du kan aldri gardere deg 100 prosent mot et bedervet kjøttstykke eller en dårlig salat. Vanligvis merker du ikke noen forskjell på smaken. Men; det er noen gode råd som kan hjelpe deg langt på vei mot å unngå magesyke, forteller pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen i en pressemelding. 

Pass på hendene, og husk reiseforsikring Steen har følgende råd til deg som skal av gårde til utlandet i sommer.

--Vær ekstra påpasselig med håndhygiene. Bruk såpe eller desinfiserende sprit du får kjøpt på apoteket, og vask deg ved enhver anledning, spesielt før du skal spise. Følger du de rådene bidrar du til å redusere faren for magesyke, sier Steen.

Spania topper listen
Reisestatistikk fra Tryg Forsikring viser at Spania topper listen hvor flest nordmenn får magesyke. Landet har også en veldig stor andel av norske turister, så dette kommer ikke som noen overraskelse. Fire-på topp-listen over hvor sjansen er størst for å bli syk i utlandet ser slik ut:

1) Spania

2. Kanariøyene

3. USA

4. Thailand


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS