Trenger ikke doble forsikringen
Tryg ber dem som nå bestiller billetter sjekke at hele familien er dekket av reiseforsikringen. (Foto: Tryg)

Trenger ikke doble forsikringen

Tall viser at 30 prosent av oss har reiseforsikring, men takker likevel ja til avbestillingsforsikring.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.07.2017 20:00

Sier du ja til avbestillingsforsikring når du kjøper en flyreise? Det er helt unødvendig dersom du har reiseforsikring, ifølge Tryg. 

I disse dager er det mange som lurer på om de skal krysse av «ja» på avbestillingsforsikring, når de bestiller årets sommerferie. Ofte kommer avbestillingsspørsmål opp når du bestiller fly, eller fra en reiseoperatør. Avbestillingsforsikringen koster selvsagt penger.

--Har du en vanlig reiseforsikring, er avbestilling allerede dekket. Det er lett å bli forvirret av flyselskap og reiseoperatører som gjerne vil selge deg en avbestillingsforsikring når du kjøper en reise på nett. Du trenger ikke betale for mer enn du trenger. Turoperatørenes reiseforsikring dekker vanligvis det samme som din egen reiseforsikring gjør, sier leder for Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

Tall fra Tryg Forsikring viser at drøyt 30 prosent av oss har reiseforsikring, men takker ja til avbestillingsforsikring når vi bestiller flyreise. Å ha dobbelt opp er penger rett ut av vinduet. Avbestillingsforsikringen trenger du ikke, om reiseforsikringen din er i orden.

Tryg oppfordrer deg til å undersøke om hele familien er dekket av reiseforsikringen.

--En del voksne barn lever i den tro at de er dekket av foreldrenes reiseforsikring så lenge de bor hjemme, uansett alder. De fleste reiseforsikringer gjelder frem til barnet fyller 21 år. Etter den tid må «barnet» ha egen reiseforsikring, selv om man fortsatt bor hjemme hos sine foreldre. Det sier Espen Opedal, leder for Tryg Forsikring i Norge. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS