Mener Finnmark blir lurt igjen
Kari Lene Olsen, leder i Nordkapp Arbeiderparti. (Foto: Ekaterina Golitsyna)

Mener Finnmark blir lurt igjen

Kari Lene Olsen føler Statoil lurer Finnmark.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 30.06.2017 17:44

Kari Lene Olsen, leder i Nordkapp Arbeiderparti, mener Finnmark må si ifra. Hun synes ikke vi kan godta at Statoil lurer Finnmark gang på gang. 

--Driftsorganisasjonen skal ligge i Harstad, 700 kilometer unna Finnmark. Det er det samme som å si til Stavanger at Nordsjøen skal ledes fra Trondheim. Det ville aldri blitt godtatt, sier Kari Lene Olsen til Radio Nordkapp. 

Den første gangen var i 2013 da ilandføring ble satt på vent etter lanseringen på Veidnes. Deretter kom vedtaket om flytende produksjonsskip. 

--Det er et hån når konsekvensutredningen sier at Johan Castberg vil gi 500 arbeidsplasser i driftsfasen i hele Nord-Norge. Hvis vi fordeler 500 arbeidsplasser på de tre fylkene vil dette utgjøre 166 arbeidsplasser i hvert fylke. Dette er altså ett av Europas største industrieventyr. Bare i Nordkapp kommune var det i 2016 registrert 185 fiskere. Landet fersk fisk hadde en verdi på 305 millioner kroner, sier Olsen. 

--Hvis ikke oljen blir ilandført til Veidnes, må Stortinget si nei til Johan Castberg for å la oljen bli liggende, sier Kari Lene Olsen. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS