Har signert ny kontrakt for ambulanseflytjenester
Babcock Scandinavian Air Ambulance AB har fått kontrakten av levering av ambulanseflytjenester. (Illustrasjonsfoto)

Har signert ny kontrakt for ambulanseflytjenester

Avtale mellom Helseforetaket Luftambulansetjenesten HF og Babcock Scandinavian Air Ambulance AB.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.06.2017 11:30

Helseforetaket Luftambulansetjenesten HF har inngått avtale om kjøp av ambulanseflytjenester med Babcock Scandinavian Air Ambulance AB.

Avtalen som har blitt signert innebærer at alle basene får nye kortbanefly av typen Beechcraft King Air 250. De åtte flyene leveres med nytt navigasjons- og innflygningsutstyr som gir økt sikkerhet for pasienter og mannskap. I tillegg forsterkes tjenesten med et raskt, jetfly med lang rekkevidde plassert på Gardermoen. Jetflyet kan frakte pasienter som trenger flere behandlere og mye tungt og plasskrevende utstyr, med seg. Rekkevidde og fart betyr også at pasienter fra Svalbard kan flys direkte til sykehus i hele Norge.

Sykehusinnkjøp HF har hatt prosjektansvaret og bistått Luftambulansetjenesten HF med anskaffelsen og anbudsprosessen både juridisk og praktisk. Det er andre året på rad de to foretakene sammen gjennomfører en milliardanskaffelse på rett måte, til rett tid, med gyldig resultat.

Det er de regionale helseforetakene som betaler for all luftambulanse i Norge. Det gjelder både fly og helikopter. Årlig vil driften av ambulanseflyene koste 500 millioner kroner fra 2019, en betydelig økning fra dagens kostnader.
 
Kontrakten starter 1. juli 2019 og går til 2025 med mulig forlengelse til 2030.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS