Høysesong for telefonskader
Mange ødelegger telefonen i løpet av sommerferien. (Foto: Tryg)

Høysesong for telefonskader

Tryg med råd til eierne av mobiltelefoner.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.06.2017 23:30

Tall fra Tryg Forsikring viser at telefonen din lever farlig de kommende ukene.

--Når vi kommer i feriemodus, er det lett for at vi slumser litt mer med mobilene våre. De glemmes, ødelegges mer enn resten av året.  Vi har tatt en kikk på skadetallene, og statistikken er krystallklar på at juli er den farligste måneden for mobiler. Du gjør lurt i å holde ekstra godt fast i mobiltelefonen akkurat nå, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring i en pressemelding. 

Trygs tall for reiseforsikring de siste årene viser at risikoen for skader på mobiltelefonen er rundt tre ganger så høy i juli, sammenlignet med de månedene med færrest skadetilfeller, som er desember og januar. Det vi si at drøyt 700 Tryg-kunder tar kontakt med selskapet i løpet av juli for å høre det er noe håp for deres knuste mobil.

--Juli er feriemåneden fremfor noen, og kurven for mobilskader sammenfaller bra med øvrige reiseforsikringsskader. Det er vanskelig å vite eksakt hva som ligger bak tallene, men tyveri, vannskader og at folk mister mobilen er nærligggende hypoteser. Stress, alkohol og det å være borte fra de vante hverdagsrutinene spiller nok også inn.  Nordmenn er svært aktive i ferien, og avanserte smarttelefoner er ikke nødvendigvis like glad i visse aktiviteter som vi selv er. Og de aktivitetene som byr på vann – enten i form av regn eller båtliv – fører til en mange mobilskader, sier Steen.

Mange av oss tror at reiseforsikringen er en "superforsikring" som dekker alt av uhell. Steen kan fortelle at slik er det dessverre ikke.

Slik sikrer du deg best mot mobiltelefonskader:

   ·Vurder om du virkelig trenger å ta med telefonen på alle aktiviteter.

   ·Skaff deg en egen ferietelefon, som enten tåler ekstra mye, eller som er billig.

   ·Et kraftig og vanntett mobildeksel er en god forsikring i seg selv.

   ·Barn bør ha telefoner som tåler røff behandling. Eventuelt vurdèr en egen forsikring på barns telefoner.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS