Skal bosette færre flyktninger
Tall fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet viser at kommunene skal bosette færre flyktninger. (Illustrasjonsfoto)

Skal bosette færre flyktninger

--Vi har aldri sett så store svingninger i antall personer som søker asyl som nå. Det gjør det ekstra krevende for kommunene å tilpasse sin kapasitet til det faktiske behovet for bosetting av flyktninger, sier direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Libe Rieber-Mohn.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 26.06.2017 19:30

Neste år vil det være behov for å bosette betydelig færre flyktninger i norske kommuner, om lag 4 400 personer.

Det er under halvparten av antallet som kommer til å bli bosatt i år. Årsaken er at det er ventet at færre kommer til å søke asyl i Norge enn tidligere antatt, melder Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i en pressemelding. 

2016 var et rekordår med over 15 000 bosatte flyktninger, og i år blir rundt 11 000 flyktninger bosatt i norske kommuner. Nå tilsier prognoser fra Beregningsgruppa for Utlendingsforvaltningen (BGU) at antall flyktninger som skal bosettes i 2018 vil gå ned til om lag 4 400 personer.

For å sikre størst mulig forutsigbarhet for kommunene, vil IMDi vente med anmodningene om bosetting i 2018 til fjerde kvartal i år. Anmodningene vil være basert på de siste tilgjengelige prognosene fra BGU.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS