Forslag om bemanningsnorm for barnehage
Flere av de ansatte i barnehagen skal være barnehagelærere, ifølge forslaget regjeringen har sendt på høring. (Illustrasjonsfoto)

Forslag om bemanningsnorm for barnehage

Forslag til ny bemanningsnorm sendt ut på høring fra Kunnskapsdepartementet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.06.2017 23:30

Flere av de ansatte skal være barnehagelærere, og barnehagene skal ha nok ansatte.

Torsdag sendte regjeringen på høring et forslag om en helt ny nasjonal bemanningsnorm, et forslag om en skjerpet pedagognorm, og et forslag som skal sikre barna en trygg og god overgang fra barnehage til skole og SFO.

Målsettingen med den nye bemanningsnormen, er at flere av de ansatte skal være barnehagelærere, og barnehagene skal ha nok ansatte. 

--I dag er det store forskjeller i bemanningen til barnehager. Der bemanningen er lav, har de ansatte dårligere mulighet til å gi alle barna god oppfølging og et godt tilbud. Med en nasjonal norm vil vi sikre at alle barn får mange nok voksne rundt seg uavhengig av hvilken barnehage de går i, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, ifølge Regjeringen.no. 

Regjeringen ønsker også en samarbeidsplikt for å sikre gode overganger når barn går fra barnehage til skole og SFO.

--Barn og foreldre skal oppleve overgangen som trygg og god. Det er viktig at skolen er forberedt på det barna har med seg, for å sikre tidlig innsats. Hvis et barn for eksempel har fått særlig tilrettelegging i barnehagen, vil det være en fordel at skolen vet om dette helt fra første skoledag, sier kunnskapsministeren.

Høringsfristen er satt til 13. oktober 2017. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS