Tror på løft til forsvaret i Finnmark
Fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik. (Foto: Øystein Ruud)

Tror på løft til forsvaret i Finnmark

Fylkesvaraordføreren er optimistisk på vegne av Finnmark etter at Landmaktutredningen presenterte sin statusrapport.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.06.2017 05:36

Finnmark fylkeskommune og Porsanger kommune har vært tydelige på at Hæren skal til Finnmark. 

--Landmaktutredningen er helt konkret på at Hæren og Heimevernet i Finnmark bør prioriteres de neste 20 årene, sier fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik. 

Fylkesvaraordføreren er optimistisk etter at Landmaktutredningen presenterte sin statusrapport. Utredningen skal vurdere Hæren og Heimevernets struktur og investeringer frem mot 2035, og det endelige utfallet av utredningen vedtas i Stortinget i oktober.

Kavaleribataljon på Porsangmoen
--Forsvaret i Finnmark og spesielt Porsanger bør få et løft gjennom kavaleribataljonen med mekaniserte- og jegerstyrker som er foreslått i den foreløpige utredningen. Dette kan bety flere hundre soldater, som vil kunne styrke forsvaret i fylket og gi et betydelig antall arbeidsplasser, sier Vassvik.

Politisk arbeid har gitt effekt
--Finnmark fylkeskommune har sammen med Porsanger kommune vært tydelig på at Hæren skal tilbake både med jegersoldater, mekaniserte styrker og tilpasset våpensystemer, sier Vassvik.

Fylkesvaraordføreren mener kravet endelig begynner å få gjennomslag, når landmaktutredningen foreslår en kavaleribataljon og styrking av Heimevernet.

--Det er også helt avgjørende at Finnmark prioriteres nå, for til høsten vedtas bindende investeringer for Hæren og Heimevernet i et 2035 perspektiv, sier fylkesvaraordføreren.

Fokus på operative avdelinger i Finnmark
Vassvik er fornøyd med at også Heimevernets styrkes og at rekrutterings utfordringene tas på alvor. Det planlegges også en integrert ledelse for hær- og heimevernsstyrker i Finnmark, kalt Finnmark landforsvar.

- Det er tydelig at styrkene i Finnmark skal ha et operativt fokus.  Vi hadde også ambisjoner om en egen rekruttskole og videreføring av befalsutdanning for heimevernet, men landmaktutredningen mener denne bør flyttes til Troms, sier Vassvik.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS