Vil ha flere kongekrabbeturister
Fiskeriministeren mener kongekrabber for potensial for vekst i nord. (Foto: Hanne Benjaminsen)

Vil ha flere kongekrabbeturister

Det blir mulig å fiske opptil 500 kongekrabber per måned for bedrifter.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 14.06.2017 21:59

Fiskeriministeren mener kongekrabber er et fantastisk tilbud til turister. 

--Finnmark har helt unike naturopplevelser å by på. Kongekrabbesafari er et fantastisk turistilbud som regjeringen vil legge til rette for. Nå forenkler vi regelverket. Det er et stort potensial for vekst og nye arbeidsplasser innen turisme i nord, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Regjeringen har de siste årene økt avsetningen av kongekrabbe til turistfiske fra 2 til 16 tonn. Nå forenkles prosessen med tildeling av krabber og kravene til fangstrapportering. Nye retningslinjer innebærer en betydelig forenkling ved at bedriftene heretter tildeles årlige tillatelser, samt forenklet loggføring under fisket. Den enkelte bedrift skal kunne fiske opptil 500 kongekrabber per måned, avhengig av antall turister om bord. 

Reiselivsbedriftene har tidligere måttet søke om månedlige tillatelser for å fangste et begrenset antall kongekrabber, med krav til relativt hyppig rapportering, skriver Sandberg i en pressemelding.

--Den nye praksisen vil innebære en betydelig forenkling for både de enkelte reiselivsbedriftene og for fiskeriforvaltningen. Dette er et kjempeløft for Finnmark som turistfylke, sier Sandberg.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS