Jubileum for BarentsWatch
Jubileum for BarentsWatch. (Foto: http://blog.barentswatch.no)

Jubileum for BarentsWatch

BarentsWatch har vært i drift i fem år.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 01.06.2017 23:30

Onsdag ble 5-årsjubileet til BarentsWatch feiret med en konferanse i Tromsø.

BarentsWatch ble opprettet i 2012 som et samarbeid mellom flere offentlige etater og forskningsinstitusjoner med det formål å samle, utvikle og dele kunnskap om kyst- og havområdene. 10 departementer står bak BarentsWatch, der Samferdselsdepartementet gjennom Kystverket har hatt ledelsen siden oppstarten. I 2016 ble BarentsWatch-senteret en del av Kystverket.

I løpet av fem år har BarentsWatch hatt flere viktige milepæler, ifølge Samferdselsdepartementet:

  • Landsdekkende bølgevarsel. Bølgehøyden vises som et varsel 60 timer fram i tid, som kan bli korrigert av senere varsler dersom havbølger og vind endrer styrke eller retning. 
  • Sporing og samhandling er et verktøy fra BarentsWatch som blant annet benyttes av analyseenheten ved Sjøtrafikksentralen i Vardø til å avdekke uønskede handlinger på havet.
  • FiskInfo er nedlastbare kart som viser redskapsposisjoner, iskanter, havbunnsinstallasjoner, planlagt og pågående seismikk. Tjenesten er for fiskere som vil fornye, forenkle og forbedre arbeidshverdagen.
  • Fiskeriaktivitet – kartvisning med historisk oversikt over faststående bruk. I kartet vises liner, garn, snurpenot og teiner, som har vært satt i de valgte månedene. Disse brukes allerede i tjenesten FiskInfo, men her kan man se hvordan fiskeriaktiviteten endrer seg fra måned til måned gjennom året.
  • Lakselus og fiskesykdommer i oppdrett vises offentlig gjennom tjenesten Fiskehelse.
  • Hovedredningssentralene (HRS) har tatt i bruk Felles ressursregister i aksjoner fra mars 2017.  





Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS